انواع مستربچ
مستربچ به افزودنی هایی گفته می شود که به منظور تغییر رنگ، کاهش قیمت نهایی یا بهبود ساختار پلاستیک ها استفاده می شوند.در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع مستربچ آشنا شوید.
-
مستربچ پرکننده
مستربچ پرکننده با هدف افزایش حجم پلاستیک نهایی استفاده شده و قیمت اندکی هم دارند. همین مورد باعث شده تا اغلب صنعتگران از آن ها برای کاهش قیمت تمام شده پلاستیک های نهایی استفاده کنند.برای ساخت مستربچ پرکننده، غالبا ترکیباتی نظیر کربنات کلسیم، مستربچ تالک، میکا و… استفاده می شود. البته ناگفته نماند که این ترکیبات علاوه بر خاصیت پر کنندگی خود، برخی از خواص ماده نهایی را هم تغییر می دهند.
-
مستربچ رنگی

مستربچ رنگی رایج ترین راهکار ممکن برای تغییر رنگ نهایی پلاستیک هستند. این متریال ها دارای حجم زیادی از رنگ دانه ها و مقدار اندکی از پلیمر های حمل کننده هستند. تولید کنندگان این مستربچ ها را به همراه پلاستیک خام وارد دستگاه تزریق کرده و نتیجه نهایی دقیقا مطابق با رنگ مستربچ های رنگی خواهد بود. البته باید عنوان کنیم که شدت این رنگ متناسب با غلظت به کار رفته و نوع مستربچ متغیر خواهد بود. از طرفی ممکن است تا حدودی در اصلاح ساختار پلاستیک موثر باشد. اما در هر حال وظیفه اصلی آن تغییر رنگ است.
-
مستربچ لیز کننده
این مدل به منظور کاهش اصطکاک در بین سطوح مختلف پلاستیکی استفاده می شود. مواردی همچون سلفون بسته بندی، لوازم پزشکی و… از جمله تولیداتی هستند که از مستربچ لیز کننده در آن ها استفاده می شود.
-
مستربچ روشن کننده
این مدل از مستربچ به منظور شفاف سازی و براق سازی سطوح پلاستیکی استفاده می شود. با بکار گرفتن این متریال ها، نور بیشتری از پلاستیک نهایی عبور می کند. به همین جهت است که در ساخت ظروف پلاستیکی، محصولات شفاف کننده فلوئورسنت و… از مستربچ روشن کننده استفاده می شوند.
-
مستربچ آنتی بلاک
از مستربچ آنتی بلاک بیشتر به منظور کاهش چسبندگی بین لایه های مختلف پلاستیک استفاده می شوند. به همین جهت است که در ساخت ورقه های پلاستیکی و به منظور جداسازی بهتر آن ها بعد از پروسه تولید، استفاده می شوند. مدل های دیگری نظیر مستربچ هسته زا، پایدارکنندۀ نور UV، براق کننده، ضد سایش، کمک فرآیند پلیمر، ضد شبنم، حفره زا، ضد چسبندگی و…. انواع دیگری از این ترکیبات بی نظیر هستند.
بخوانید: مستربچ آنتی باکتریال